Kapu készítés

fakerites 1107 318 1024x768Jelenleg az úszó kapu testesíti meg véleményünk szerint a legjobb ár érték arányt. Ahol ennek a telepítési feltételei adottak mindenképpen ezt javasoljuk.

A telepítési feltétel alapvetően , hogy megfelelő hely legyen a nyitási irányban a kapu nyílás szélétől. Az úszókaput egy igen méretes betontömb tartja amelyet a kapu nyílás szélében helyezünk el, amelynek tömege arányos a kívánt kapu méretével. A betontömbre rögzítjük a tartó gőrgőket. Ezen gördül a kapu az úgynevezett c-sín segítségével,amely rá van hegesztve a kapura. Ezen eljárás miatt a kapu a kapunyílásban a talaj felett mozog, nincs szüksége semmilyen támasztó szerkezetre, ezért nem okoz gondot a tulajdonosnak a tisztán tartása. A kapu kap még egy oldal tartó építményt.

Végül felkerülnek a felületkezelt akác deszkák és készen van a kapu.

motoros meghajtást is vállalunk hozzá

kerítés 20 kerA hagyományosan sinen futó gőrgős tolókaput akkor szoktuk ajánlani ügyfeleinknek ha éppen csak akkora hely van a kapu nyílása mellett mint amekkora maga a kapu.

A sinen futó tolókapu télen kicsit nagyobb odafigyelést igényel azonban már lehet rakni fűtőszálat a sinbe így elkerülhető a téli lefagyás ami a sinről való leugrást idézheti elő.

A tolókapu előnye, hogy maga a szerkezet az akác deszkákkal sem túl nehéz, így 1 vagy 2 ember tudja mozgatni később.

kerítés dhNyíló kaput felszerelünk bármilyen megfelelően álló oszlophoz, legyen az beton tégla, fém vagy fa.

Amennyiben nincs még telepítve oszlop ,érdemes akác oszlopot használni,mert rendkívül tartós,olcsó könnyű vele dolgozni és nem szennyezi a környezetet.

Az akác oszlop lehet természetes fomájában kérgezve csiszolva(persze érdemes egyenesebbeket választani), lehet esztergált, illetve lehet fűrészelt kivitelű.

A fűrészelt kicsit drágább viszont pontosabban lehet vele dolgozni, a kérgezett csiszolt akác oszlop viszont rusztikusabb és jobban passzol egy szélezetlen deszkákból készített fakeítéshez.

A kapu szárnyait állítható forgáspontokkal tesszük fel, így késöbb lehet rajta állítani, ha szükség van rá

fakerites 1107 316 1024x768Megbízóink jelentős része az akácfa szerkezetű kapuk helyett még mindig a vasszerkezetet részesítik előnyben.Ez különösen érthető nagyobb méretű kapunyílások esetén, illetőleg ha a ház illetve a kerítés nem feltétlenül akar erősebben rusztikus külsőt megjelenteni. A fém használata kissé nagyobb szabadságot ad a kapukészítés közben.Fémszerkezettel készíthetünk : nyíló. toló illetve úszókaput. Mindegyik fajtának megvan az előnye és a hátránya is.

A nyíló kapu előnye a kedvezőbb ára, egyszerűsége (késöbb kevesebb hibalehetőség) hátránya hogy több helyet vesz el a kertből.

A toló kapu előnye, hogy kevesebb helyett használ a kert hasznos területéből, nagyobb nyílásméretet el lehet érni,nagyobb súlyt bír el biztonságosan,valamivel olcsóbb mint az úszókapu, hátránya hogy több takarítást igényel az úszókapuhoz képest, illetőleg a görgők kicsit hamarabb mennek tönkre mint az úszókapunál.

Az úszókapuk képviselik a legkényelmesebb megoldást, nem igényel a téli hónapokon különösebb takarítást, akertből nem vesz el akkora teret mint a nyíló,és nem sokkal többet mint a toló kapu

A kapu szerkezetek eztán megkapják az általunk felületkezelt akác deszkákat vagy ha ha a megrendelő szeretné lefesteni akkor kezeletlenül is szállítjuk.

csmr02Sokan úgy tartják amikor fa kerítést készíttetnek a kapu szerkezete is legyen fából.Azt mondják ha fakerítést csináltatnak az legyen teljes egészében fából, és ebbe nem fér bele semmilyen más anyag használata. Az akácfa deszka erre is nyújt megfelelő megoldást. Mivel az akácfa anyaga rednkívül erős szerkezetű ezért nem szükséges túl nagy keresztmetszet alkalmazása ahhoz, hogy megfelelő statikai erővel bíró kapuszerkezetet hozzunk létre.

Kerettartó szerkezetként használhatunk szélezett deszkát, szélezetlen deszkát vagy gömboszlopokat is. A gömboszlopok lehetnek kérgezett ,csiszolt oszlopok vagy lehetnek esztergált oszlopok is. Ezeket használhatjuk teljes keresztmetszetben vagy félbevégva is.

Ha szélezett vagy szélezetlen deszkából készítjük a keretet a deszka vastagsága a kapu méretétől függően már 25mm vastagságtól megfelő lehet.

Akácfa szerkezetű nyíló kapukat természetesen csak egy bizonyos nyílótávolságig ajánlunk ami kb. 5-6 méternek felel meg

Elérhetőségek

Wágner József

06 20 927 4401

2330 Dunaharaszti

Király utca 1

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kínálatunkból

  • Kész kerítés szerelve
    Kész kerítés szerelve Fából készült keresztléccel van összeszerelve facsavarral vagy…
  • Fa kerítéselem
    Fából készült keresztléccel van összeerösítve facsavarral vagy igény szerint kapupánt…
  • Felületkezelt deszka
    Felületkezelt deszka A gyalult csiszolt deszkát gombaölővel ellátott vizesbázis felületkezelő…